Delta på sommerkurs i esperanto

Jun 16, 2014

Det er praktisk med internettkurs for å få et grunnlag i esperanto, men noe annet er å komme sammen med andre og snakke språket. I sommer arrangeres det som vanlig flere kursarrangementer i hele verden.

Det nærmeste sommerkurset sett med norske øyne er i Sverige. Der er det sommerkurs to steder:

  1. I Lesjöfors, øst i sommergrønne Värmland uke 29: søndag 13. – søndag 20. juli, på et eget esperanto-kurssted/-vandrerhjem. Les mer her.
  2. 5-dagers kurs i Göteborg uke 30: mandag 21. – fredag 25. juli. Se esperantoinstitut.se for mer informasjon.

Hvis du vil reise litt lenger, så anbefaler vi Somera Esperanto-Studado (SES) i Nitra i Slovakia fra lørdag 12. til søndag 20. juli. Dette er et meget populært opplegg beregnet først og fremst (men ikke bare) for folk som har skaffet seg et grunnlag på lernu.net og trenger å praktisere språket. Det arrangeres nå for 7. år på rad og trekker folk fra hele Europa. Se ses.ikso.net/2014/sk/

Det er også kurs hele sommeren på Grésillon, et slott og Esperanto-kurssenter i Loire-dalen i Vest-Frankrike. Se gresillon.org.

Og det er kurs og treff om sommeren i mange andre land, f.eks. i Latvia, Finland, Tyskland, Italia, Ungarn, USA… En oversikt over så godt som alle arrangementer i «esperantoverden» finnes på eventoj.hu.

Norsk | Esperanto
Delta på sommerkurs i esperanto